facebook sürtükleri

Burada yazdıklarımı beğenmeniz, hatta okumanız bile pek umrumda değil. Zira bu notu, hedef kitle okumayacak. Çünkü sorun da bu zaten, okumuyorlar. Söyleyeceklerim, facebook hakkında olduğu için, bunu facebook ortamında paylaşmayı uygun buldum.

Herşey iğrençleşiyor. İnsanlararası ilişkilerin özündeki kirlenmişlik, daha basit, daha meşru şekillerde kendini belli ederek gün yüzüne çıkıyor. Toplumda sürekli yüzeysellik empoze ediliyor; bu bir serum gibi sunuluyor.

Cinsiyet: Kadın
İlişki durumu: İlişkisi yok
İlgilendikleri: Erkekler
Aradığı: Arkadaşlık, Çevre edinme, vs.

Facebook, sürekli içerik zenginleştirerek kendini yenileme faaliyetleri içinde. Neden? Cevap basit:
‘Daha fazla paylaş!’

-Sayfanızı yenilemek istiyor musunuz?
-Hayır
-Yeniledik bile…

Artık daha şeffafsın…
Acaba? Hayır, aslında daha sahtesin artık.

Facebook, birtakım insanların köpeklerle özdeş genetik özelliklerini deşifre etmektedir. Çokeşliliğe karşı bir antipatim, düşmanlığım yok; bu tarz insanları eleştirmiyorum. Benim asıl dikkat çektiğim kişiler, ‘tekeşliliğe inanıyormuş gibi yapan’, ama çokeşliliğe olan sempatisi kabak gibi ortada olanlar. Bunlara ‘sürtük’ denir. Bu işi facebook duvarlarında, inbox yazışmalarda (özelden mesaj atma), yorumlarda icra edenlere de ‘facebook sürtüğü’ diyorum ben. Sözde ‘erkek arkadaş’ının paylaştığı herşeyi beğenen, gülücük ve kalplerle işveli yorumlar yapan pıtırcıklar. Hele erkek, bu yavşamaya karşılık veriyorsa tamam; çalsın sazlar…

‘Kur yapmak’: çağımızın ahlak çatırdatma oyunu… Kadınlar bunu bir silah olarak görüp kullanıyorsa, işte tam orada oyun başlar.
Kalp, kalp, kalp… Gülücük, gülücük, gülücük… Dişi, puanları toplar erkekten. Erkek? Sözde erkek!.. Henüz erkek olduğunu cinsel organı dışında herhangi bir kavramla özdeşleştiremeyenler, hemen dahil olurlar oyuna: oyuncak olarak tabi!

Örnek:
Dişi avcı, erkek kurbanına özelden yazar(!): nbr nasılsn?
Yada erkek, sayfasında birşey paylaşmıştır. Dişi bunu kaçırmaz. Önce bir tık: beğen, bir tık daha: yorum yap: vaaay, yine döktürmüşsün, kalp, gülücük, dil, parmak, vs. FS’lerin profil resimleri genelde çok fotojeniktir. Cinsel tahrik gücü… Ve altında mutlaka onlarca abaza erkek yorumu…
- A1: Ohhğşş, çokk güzelsn tatlım
- FS: Tşkrler canım :)
- A2: Waaouww, şuan monitörü yalıyorum
- FS: Ara beni ;)
- A3: Hey bebek, sevişelimmi?
- FS: [sansür]

Öte yandan dişi avcımız orada olmayan daha başka erkeklerin sayfalarında ‘sürtme’ye devam etmektedir. Ona asılan daha onlarcası var, ne de olsa fotoda ‘çokk tatlııı’ çıkmıştır. Köpeklerin kuyruk sallamaları tamamen içgüdüseldir, ama kuyruk sallayan bir dişi insan’sa durum çok farklı.

Aslında herşey ortada. Facebook’ta şöyle bir ‘alıcı göz’le dolaşırsanız, çokça rastlarsınız bu sürtüklere…